Hvide pletter/Ichthyophthirius multifiliis

Den mest almindelige sygdom på fisk er hvide pletter, som er en lille parasit der sidder og gnaver på fisken. Parasitten som sidder på fisken går ned i bundlaget og bliver til mange nye hvide pletter, som sætter sig på fiskene. Det sker hver 36. time, og så kan man godt se at der pludselig bliver mange. Kommer der mange hvide pletter på fiskene, vil de højst sandsynligt dø.

Symptomer:
Fiskedød, fiskene er passive, fiskene ligger på bunden, fiskene står ovre ved varmelegemet, fiskene står ved pumpens udstrømning.
Alle fisk kan få hvide pletter, men dem der oftest får det, er pragtsmerlinge og øksefisk.
Det er derfor vigtigt at se til sine fisk, især når man kommer nye fisk i akvariet, samt når man laver store ændringer og store vandskift. Varmelegemet kan også være gået i stykker osv.
Ser man hvide pletter på sine fisk, skal man straks give dem medicin, ikke noget med at flytte fisk der har hvide pletter til et karantæneakvarie, da alle fiskene skal behandles.

Behandling:
Der findes mange midler mod hvide pletter, men jeg anbefaler ( selvfølgelig ) den jeg bruger og mange andre forretninger selv bruger: GoldenFlower mod hvide pletter/Ichthyophthirius multifiliis.

 

Du er altid velkommen til at kontakte os på tlf. 6612 4280, hvis du har spørgsmål omkring, hvad du kan gøre for at både forebygge samt behandle dine fisk.

Hund & Kat​

Produkter til din hund og kat.

Erhvervsservice

Mangler du et akvarie, på dit kontor, showroom, cafeteria eller i venteværelset?

Akvariesundhed

Læs lidt om de forskellige syg-domme og hvordan de bekæmpes.

Havedam

Alt til din havedam. Stort udvalg i butikken.

Saltvand   

Ferskvand

© 2016 - 2020 Fyns Akvarie Centrum

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - sorte cirkel